Avni Kahya Sesli Gündem Programına Katıldı

Avni Kahya Sesli Gündem Programına Katıldı
  • 0
  • 391
  • 22 Aralık 2021
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • +
  • -

Ardeşen’deki sorunların ele alındığı programda, Ardeşen halkının merak ettikleri, genel sorunlar, 2021 yılı genel değerlendirmesi, yapılan ve yapımı devam eden çalışmaları değerlendiren Kahya şunları söyledi;

İkametgah Çağrısı

Genel nüfus sayımı çerçevesinde belediyemiz hudutları içerisinde su abone kaydı olup, Ardeşen’de yaşayıp ikametgâhları farklı yerlere aldıranlara yönelik tespiti halinde bu abonelere uygulanan su ücret tarifesinin %30 fazlası tahakkuk edilecek olup ayrıca doğalgaz aboneliğinden faydalanamayacaklardır.

Vatandaşlarımızın Eğitim Kurumları ve Aile Sağlığı Kurumlarından mahalle bazlı faydalanmaları için hangi mahallede yaşıyorsa nüfusunu oraya aldırmaları gereklidir. Ayrıca Ardeşen Belediyesi olarak sizlere daha iyi hizmet verebilmek için ikametgâhınızı yaşadığınız yere aldırma konusunda bizlere yardımcı olmanızı bekliyoruz.

Bilindiği üzere, Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) her yıl 31 Aralık verileriyle hesaplanan ilçe nüfuslarını Ocak – Şubat aylarında açıklamaktadır. Gelin hep beraber nüfusumuzu yaşadığımız yere aldıralım. Ardeşen’imizi geleceğe birlikte hazırlayalım.

Ardeşen Sanayi Sitesinde Son Durum Ne?

Rize Merkez’de Yeni Bir Sanayi Sitesi Yapıldığını Anımsatan Kahya, “Biz de bunu örnek alarak ilk etapta Ardeşen Sanayi Sitesi esnafımızla bir araya gelerek görüşlerini sorduk. Esnafımız mevcut sanayi sitesinin artık yetmediğini ve yeni bir çalışmanın olumlu olacağını ilettiler. Ardından TOKİ ile bir ön görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte Ardeşen Sanayi Esnafı ile TOKİ yetkililerinin bir araya gelmelerini organize edeceğiz. Kendi aralarında anlaşma sağlanırsa çalışmaların başlayacağını bekliyoruz. Namazın Kazası Olur, Fırsatın Kazası Olmaz Diyerek Adımlarımızı Atmaya Başladık.

Ardeşen Belediyesi Ne Kadar Kredi Kullandı?

İlçeye 50 Milyon TL’yi Aşkın Bir Yatırım Yapıldığını İfade Ederek, “Bu Tabiki Sadece Belediyenin Öz Kaynağından Karşılanmadı. Bu Yatırımların İçerisinde Devlet Yatırımları da Yer Almaktadır. Devlet Desteği Noktasında Doğalgaz Çalışmaları ve Elektrik Tellerinin Yer Altına Taşınması Noktasında Devletimizin Katkısı Çok Büyük.Su Şebekesi ve Yeni Mıcır Tesisi İçin Belediye Olarak 4 Milyon TL’lik Kredi Kullandık. Fırtına Mahallesindeki Asfaltlama Çalışmaları Kapsamında Rize Belediyesine 1.5 Milyon TL borcumuz var.

Ardeşen’de Doğalgaz Çalışmaları Ne Durumda?

Fırtına Mahallesisndeki çalışmalar kısmen tamamlandı. Yavuz Selim mahallesinde duran çalışmaların yeniden başlayacak, 2022 yılı içerisinde Cumhuriyet Mahallesi, Düz Mahalle ve Deniz Mahallesinde çalışmalar devam edecek.

Yeniden Aday Olacak Mısınız?

“Bizim davamızda görev istenmez, görev alınır. Derler ki yeniden aday ol olurum. Başka bir görev verirler misal; ilçede şurada görev yap, partide ol, il de ol artık hangi görevi verirseler onu da kabul eder en iyi şekilde yapmaya çalışırım.”

Program sonunda “Bu Ardeşen hepimizin Ardeşen’i, ne iyi şekilde sahip çıkmamız, en iyi şekilde hizmet etmemiz lazım.” açıklamasında bulunarak programı noktaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir